In het voetspoor van de Moderne Devotie. Deze wandelgids is uitgekomen in het kader van de manifestatie 'Zwolle in het licht van de Moderne Devotie', die voorjaar 2012 plaatsvond in ondermeer Museum De Fundatie en het Stedelijk Museum Zwolle. Van deze laatmiddeleeuwse religieuze vernieuwingsbeweging met een grote impact op Noordwest-Europa was Geert Groote uit Deventer de geestelijk vader. De 100 km lange voettocht slingert door het fraaie, afwisselende en rustige Sallandse land, de bakermat van de Moderne Devotie.

De route is verdeeld over stadswandelingen in Deventer en Zwolle en 8 etappes tussen de 10 en 15 km die met openbaar vervoer bereikbaar zijn. De route slingert vanaf Deventer via Diepenveen en Windesheim naar Zwolle en maakt daar een lus via Bergklooster, waar Thomas a Kempis zijn 'Navolging van Christus' heeft geschreven.
Aan de hand van de locaties onderweg die aan de Moderne Devotie herinneren wordt de geschiedenis van de beweging verteld. De gids geeft tevens informatie over bezienswaardigheden, horeca, overnachtingsadressen en openbaar vervoer.

Het boekje is te koop bij VVV's, bol.com en boekhandels voor € 13,50.

Auteur: Marycke Janne Naber

Laatste artikelen