Presentatie ‘Levenslessen’ van Thomas a Kempis

Op dinsdagavond 12 maart wered de nieuwe vertaling van de Levenslessen van Thomas a Kempis gepresenteerd in het Wijkcentrum Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134.

De avond werd georganiseerd door het Ontmoetingshuis Moderne Devotie, ondersteund door de Stichting Thomas a Kempis, in samenwerking met vertaler en schrijver Jacques Koekkoek.

Foto's van de avond:

Madzy van der Plaats (stichting Thomas a Kempis) ontvangt het eerste exemplaar uit handen van auteur Jacques Koekkoek.

koekoek2
Hans Tissink, Jacques Koekoek, Madzy van der Plaats
koekoek 1

In deze tijd zijn veel mensen op zoek naar wat wel kan en wat niet. Kun je alles maar zeggen, roepen, vinden, en doen? Bestaan er nog grenzen? Waarom wordt de stilte door veel mensen gebruikt om aan te sterken, i.p.v. om te voorkomen dat we die periodes nodig hebben? De levensstijlcoaches buitelen over elkaar heen met adviezen. Zijn we de balans kwijtgeraakt?

Thomas a Kempis kende onze sterke en zwakke punten als mensen, daarom schreef en predikte hij levenslessen voor jong volwassenen.

Jacques Koekkoek heeft daar nu een aantal van vertaald in modern Nederlands. De oorspronkelijke versie ‘Sermones ad novicios’ heet nu ‘Levenslessen voor moderne devoten’.

In zijn presentatie gaat Jacques Koekkoek in op de zin van Thomas ‘Wij zijn mensen, geen engelen’. Mink de Vries, hertaler van de Navolging van Christus van Thomas a Kempis, reageert daarop met een actuele en bewerkte versie van een van de Levenslessen van Thomas.

Laatste artikelen